Nieuws

Het laatste nieuws rondom de ontwikkelingen van Museumpark Vonk.

Raad van State wijst schorsingsverzoek bestemmingsplan af

7 maart 2024

Het schorsingsverzoek tegen het bestemmingsplan voor de realisatie van Museumpark Vonk bij de Raad van State is op dinsdag 5 maart door de rechter afgewezen. Dit betekent dat de gemeente Eindhoven door mag gaan met het verlenen van de benodigde vergunningen voor de bouw van het museumgebouw en de aanleg van het museumpark. Op 28 mei dient nog de bodemprocedure bij de Raad van State over het bestemmingsplan. Als de uitkomst van deze bodemprocedure in het voordeel van Museumpark Vonk uitvalt, kan de bouw naar verwachting in het najaar van 2024 starten.

Lees voor meer informatie het artikel op ED.nl.

Raad van State behandelt voorlopige voorziening

16 februari 2024

Op donderdag 15 februari is bij de Raad van State de voorlopige voorziening voor Museumpark Vonk behandeld. Binnen enkele weken wordt een uitspraak over de voorlopige voorziening verwacht. Wij zien deze uitspraak met vertrouwen tegemoet.

Lees voor meer informatie het artikel op ED.nl.

Eerste bijeenkomst klankbordgroep toegankelijkheid

1 december 2023

Op donderdag 28 november vond de eerste bijeenkomst plaats van de klankbordgroep toegankelijkheid. Museumpark Vonk wil bezoekers zelfstandig en gelijkwaardig de verhalen uit de geschiedenis laten beleven. Hiervoor is een goede toegankelijkheid een vereiste.

Leden van de klankbordgroep werden tijdens deze eerste sessie meegenomen in de plannen voor het nieuwe museum en de schetsontwerpen. Architect Marco Vermeulen presenteerde een speciale voelmaquette waarmee de deelnemers de routing in het nieuwe museumgebouw konden ervaren.