Concept

Een wandeling door Museumpark Vonk is een wandeling door 13.000 jaar regionale geschiedenis. Museumpark en entreegebouw zijn zo ontworpen dat ze mooi in het groene landschap van de Genneper Parken passen.

Beleving

Museumpark Vonk biedt een beleving in vier onderdelen: een wervelende introshow, een tijdlijn gevuld met lokale collectie, een Maakschuur en een beleefpark in de buitenlucht.

Thema’s

De vonken die verspreid door het Museumpark staan, verbeelden historische verhalen en belangrijke thema's in de geschiedenis van de regio. Deze thema's zijn vanaf de opening in Museumpark Vonk te zien en te ontdekken

Werkwijze Maakschuur 

Het uitgangspunt ‘samen geschiedenis mee maken’ wordt in Museumpark Vonk consequent vertaald in een co-creatieve en participerende werkwijze. Deze werkwijze ontwikkelt het museum speciaal voor de Maakschuur, zodat bezoekers de mogelijkheid krijgen om mee te bepalen hoe historische thema’s worden verteld en verbeeld.

Co-creatie

De werkwijze van de Maakschuur combineert participatie voor het grote publiek met co-creatie met specifieke gemeenschappen. Het grote verschil tussen beide vormen van betrekken van publiek zit in de intensiteit en het opbouwen van relaties.