Museumpark

Het huidige preHistorisch Dorp heeft een oppervlakte van 1,6 hectare. Met de uitbreiding naar Museumpark Vonk wordt dit ongeveer 3,5 hectare.

Een wandeling door het museumpark is een wandeling door 13.000 jaar regionale en Eindhovense geschiedenis. Bezoekers ontdekken op een laagdrempelige manier het wonderlijke verhaal van Eindhoven en omstreken en het geheime ingrediënt: de kracht van samen.

De wandeling begint bij de tijd van de jagers en verzamelaars en eindigt bij eergisteren. Onderweg zien bezoekers verschillende wonderlijke bouwsels en historische gebouwen met bewoners die het museum tot leven brengen. Wonderlijke bouwsels zijn levensgrote interactieve installaties die op co-creatieve wijze worden gebouwd en bijzondere verhalen uit het verleden verbeelden. Doordat bezoekers kunnen meedenken, kijken hoe er gebouwd wordt en zelf de handen uit de mouwen kunnen steken is het museum altijd in beweging.

Elk jaar zal er ten minste één wonderlijk bouwsel aan het museumpark worden toegevoegd. Zo is er altijd iets nieuws te zien.