Gebouw en park

Een wandeling door Museumpark Vonk is een wandeling door 13.000 jaar regionale geschiedenis. Museumpark en entreegebouw zijn zo ontworpen dat ze mooi in het groene landschap van de Genneper Parken passen.

Entreegebouw

Bezoekers komen binnen in het multifunctionele entreegebouw, waar een wervelende, interactieve introshow het verhaal en de ontwikkelingen van de regio vertelt. In de collectietijdlijn kunnen bezoekers de historische canon van de stad en regio Eindhoven bekijken.

Museumpark

Na het bezoek aan de Maakschuur begint in het museumpark een verrassende ontdekkingsreis door de geschiedenis. Die begint bij de tijd van de jagers en verzamelaars en eindigt bij eergisteren. De bestaande historische gebouwen van het preHistorisch Dorp worden afgewisseld met vonken. De combinatie van historische gebouwen en nieuwe vonken bieden de bezoeker een spannende en leerzame ontdekkingstocht door de tijd. De geschiedenis van de stad en regio Eindhoven ontvouwt zich als een wonderlijke wandeling.

Groen

De parkachtige omgeving van de Genneper Parken is onlosmakelijk verbonden met het museumconcept. Voor het groenplan zijn de bestaande ecologische waarden en structuren als uitgangspunt genomen.

Planning

De ontwikkeling en planning van het museumpark zijn afhankelijk van ruimtelijke procedure en vergunningverlening. Dat is bepalend voor wanneer er gestart kan worden met de bouw en aanleg van het museumpark. Verwacht wordt dat Museumpark Vonk eind 2025 de deuren zal openen.