Gebouw en park

Een wandeling door Museumpark Vonk is een wandeling door 13.000 jaar regionale geschiedenis. Museumpark en entreegebouw zijn zo ontworpen dat ze mooi in het groene landschap van de Genneper Parken passen.

Entreegebouw

Bezoekers komen binnen in het multifunctionele entreegebouw. Daar starten ze hun reis door de tijd met een immersieve introshow met lichteffecten. In de schaduwen van het verleden gaan ze op zoek naar het wonderlijke verhaal van Eindhoven en omstreken en ontdekken zo het geheime ingrediënt: de kracht van samen.

Op avontuur door het verleden

In het museumpark brengen bouwsels, historische gebouwen en hun bewoners de geschiedenis tot leven. Bezoekers ontdekken samen hoe het verhaal van Eindhoven zich heeft gevormd.

Groen

De parkachtige omgeving van de Genneper Parken is onlosmakelijk verbonden met het museumconcept. Voor het groenplan zijn de bestaande ecologische waarden en structuren als uitgangspunt genomen.

Planning

De ontwikkeling en planning van het museumpark zijn afhankelijk van ruimtelijke procedure en vergunningverlening. Dat is bepalend voor wanneer er gestart kan worden met de bouw en aanleg van het museumpark. Verwacht wordt dat Museumpark Vonk eind 2025 de deuren zal openen.