Over ons

Museumpark Vonk is een museum in ontwikkeling. Het preHistorisch Dorp en Eindhoven Museum werken samen aan dit nieuwe museum dat de momenten in de geschiedenis van de stad en regio Eindhoven uitlicht waarbij de vonken letterlijk en figuurlijk oversloegen. Het museum verwacht haar poorten in 2025 te kunnen openen voor nieuwe bezoekers op de locatie van het huidige preHistorisch Dorp in het noorden van recreatiegebied Genneper Parken in Eindhoven.

Missie en visie

Met Museumpark Vonk willen we het concept van historische openluchtmusea actualiseren en beter aan laten sluiten op de belevingswereld van het hedendaagse publiek. Niet de historische jaartallen en feiten staan voorop, maar bezoekers maken door verwondering, ontdekking en interactie kennis met historische thema’s. Doordat de bezoeker zelf meedenkt en meebouwt aan vonken maakt de bezoeker zich de thema’s ook eigen en wordt deze zich bewust van het feit dat er meer dan één blik op de geschiedenis mogelijk is. 

Een museum voor,
door en met bezoekers

Museumpark Vonk is een museum voor, door en met bezoekers dat in staat is jong en oud de kracht van geschiedenis op een laagdrempelige manier te laten ervaren. Het biedt een beleving in vier onderdelen: een wervelende introshow, een tijdlijn gevuld met de lokale collectie, een Maakschuur en een beleefpark in de buitenlucht. Het nieuwe museum zal naar verwachting in 2025 opengaan en zal met een combinatie van binnen- en buitenaanbod jaarrond geopend zijn. Bezoekers kunnen zich er makkelijk een halve of hele dag vermaken.