Over ons

Museumpark Vonk is een museum in ontwikkeling. Het preHistorisch Dorp en Eindhoven Museum werken samen aan dit nieuwe museum waar bezoekers een reis door de tijd maken op zoek naar het verhaal en de kracht van de regio Eindhoven. Het museum verwacht haar poorten in 2025 te kunnen openen voor nieuwe bezoekers op de locatie van het huidige preHistorisch Dorp in het noorden van recreatiegebied Genneper Parken in Eindhoven.

Missie en visie

Met Museumpark Vonk willen we het concept van historische openluchtmusea actualiseren en beter aan laten sluiten op de belevingswereld van het hedendaagse publiek. Niet de historische jaartallen en feiten staan voorop, maar bezoekers maken door verwondering, ontdekking en interactie kennis met historische thema’s. De bezoeker denkt en bouwt zelf mee aan wonderlijke bouwsels en beleeft in het park hoe de bouwsels, historische huizen en hun bewoners de geschiedenis tot leven brengen.

De kracht van samen

In de schaduwen van het verleden gaan we op zoek naar het wonderlijke verhaal van Eindhoven en omstreken. We ontdekken het geheime ingrediënt: de kracht van samen. De dingen van toen vertellen verhalen van samenwerking. Tussen mensen, maar ook tussen mens en landschap en tussen mens en techniek. In de werkplaats maken we samen wonderlijke bouwsels voor in het park. Bezoekers kunnen meedenken, meekijken en meebouwen, waardoor het museum altijd in beweging is. In het museumpark brengen bouwsels, historische gebouwen en bewoners de geschiedenis tot leven en ontdekt men samen hoe het verhaal van Eindhoven zich heeft gevormd.